Kategorie

extru

  • EXTRUCAN 20 KG ( jagnięcina+kurczak+ wolowina) EXTRUCAN 20 KG ( jagnięcina+kurczak+ wolowina) 91.80 PLN

    Ocena Klientów: 0 Napisz opinię jako pierwszy

    JAGNIĘCINA+KURCZAK+WOŁOWINA .

    Smakowite krokiety dla podniebienia i zdrowia twojego psa.
    Z uwagi na staranny dobór składników i doskonałość produkcji extrucan zapewnia zrównoważoną, łatwostrawną i smaczną żywność dla każdej rasy psów.
    Stosując extrucan zapewniasz swojemu psu błyszczącą sierść, mocne kości, żywy temperament i wszystkie cechy doskonałego zdrowia.

    Dodawany suplement witaminowy i mineralny wzbogaca krokiety w witaminy A, D3, E, K, B1, B6, B12, biotynę, niacynę, cholinę, kwas pantotenowy i kwas foliowy oraz takie minerały jak wapń, fosfor, potas, magnez, sód, mangan, żelazo, cynk, kobalt, jod i selen.


    extrucan może być stosowany jako jedyne pożywienie ponieważ dostarcza wszystkich składników odżywczych jakich każdego dnia potrzebuje twój pies. Trzeba jedynie dostarczyć mu czystą wodę do picia. Dla dorosłych psów jedno jedzenie jest wystarczające, najlepiej po południu.
    extrucan może być dostarczany w postaci rozcieńczonej (zupa) w letnie wodzie lub bulionie. Taka forma jest zalecana jeśli pies był żywiony poprzednio karmami świeżymi lub z puszki (dieta wilgotna). Proporcja winna wynosić jedną objętość karmy extrucan na jedną i pół objętości wody lub bulionu.
    Miejmy zawsze na uwadze, że każda zmiana pożywienia winna być wprowadzana stopniowo.
    .



    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • EQUIPASZ Jęczmień ekstrudowany 750 kg Promocja! EQUIPASZ Jęczmień ekstrudowany 750 kg 1 386.00 PLN 1 500.00 PLN

    Ocena Klientów: 0 Napisz opinię jako pierwszy

    Promocja do: 2018-09-30

    EQUIPAsZ Jęczmień Ekstrudowany 750 kg  

    PASZA POLECANA DLA KLACZY ŹREBNYCH I KARMIĄCYCH, KONI W NISKIEJ KONDYCJI,

    STARSZYCH ORAZ NADPOBUDLIWYCH ORAZ ŹLE WYKORZYSTUJĄCYCH OWIES.

    EQUIPAsZ Jęczmień Ekstrudowany 10 kg

    Jęczmień wykazuje własciwosci mlekopędne, polecany jest dla zwierząt w okresie laktacji.


    Wpływ ekstrudacji na składniki pokarmowe:

    BIAŁKO proces gotowania zachodzący w ekstruderach powoduje zwiększenie strawnosci białka jak również przyswajalnosć aminokwasów. Równoczesnie ekstrudery mogą denaturyzować antyżywieniowe czynniki.

    SKROBIA zwiększa swoją strawnosć poprzez żelatynizację i ekspansję.

    TŁUsZ dzięki sile tarcia i scinania następuje rozrywanie scian komórek tłuszczowych, co powoduje większą dostępnosć oleju.

    WŁÓKNO w wyniku scierania i scinania w cylindrze ekstrudera materiały włókniste ulegają miażdżeniu, powodując wzrost włókna strawnego.

    SMAKOWITOSĆ produkty ekstrudowane odznaczają się dużą smakowitoscią dzięki:

    - skrobia rozkłada się do cukrów prostych (np. amylaza)
    - nieprzyjemne lotne elementy są usuwane

     



    Zobacz więcej

    Do koszyka

Created by Agencja interaktywna - Media Project Group